Banjaluka: Novčani podsticaji za 72 preduzetnika

Bez autora
Aug 01 2012

Ugovori o dodjeli grantova za 72 preduzetnika, iz oblasti proizvodnje, proizvodno-uslužnog zanatstva i turizma u ruralnom dijelu grada, potpisani su ove nedjelje u okviru projekta dodjele novčanih podsticaja za razvoj sektora malih i srednjih preduzeća i preduzetništva koji realizuju grad Banjaluka i Gradska razvoja agencija. Iznos pojedinačnih grantova za preduzetnike iznosi od 3.000 do 10.000 KM, u zavisnosti od djelatnosti koju obavljaju, broja zaposlenih radnika i namjene utroška sredstava. U ovoj godini za grantove je izdvojeno ukupno 495.000 KM, a na poziv koji je bio otvoren od 20. juna do 5. jula javilo se 100 zainteresovanih preduzetnika. Agencija je za preduzetnike koji su uredno dostavili svu potrebnu dokumentaciju i time prošli u drugi krug pripremila program obuke o temi pisanja izrade biznis-plana koja je obavezna za sve kandidate.

Banjaluka: Novčani podsticaji za 72 preduzetnikaUgovori o dodjeli grantova za 72 preduzetnika, iz oblasti proizvodnje, proizvodno-uslužnog zanatstva i turizma u ruralnom dijelu grada, potpisani su ove nedjelje u okviru projekta dodjele novčanih podsticaja za razvoj sektora malih i srednjih preduzeća i preduzetništva koji realizuju grad Banjaluka i Gradska razvoja agencija, prenose agencije.

 Iznos pojedinačnih grantova za preduzetnike iznosi od 3.000 do 10.000 KM, u zavisnosti od djelatnosti koju obavljaju, broja zaposlenih radnika i namjene utroška sredstava, saopštila je Administartivna služba grada Banjaluka.

Iz Gradske razvojne agencije ističu da je u ovoj godini za grantove izdvojeno ukupno 495.000 KM, a na poziv koji je bio otvoren od 20. juna do 5. jula javilo se 100 zainteresovanih preduzetnika.

Agencija je za preduzetnike koji su uredno dostavili svu potrebnu dokumentaciju i time prošli u drugi krug pripremila program obuke o temi pisanja izrade biznis-plana koja je obavezna za sve kandidate.

Grad Banjaluka i Gradska razvoja agencija već četvrtu godinu uzastopno realizuju projekat dodjele novčanih podsticaja za razvoj sektora malih i srednjih preduzeća i preduzetništva.

Na prošlogodišnji javni poziv za dodjelu grantova stiglo je ukupno 167 prijava, od čega je 100 ispunjavalo formalne uslove za dobijanje novčanih podsticaja.

Iz Administrativne službe ističu da je u okviru realizacije ovog projekta otvoreno 200 novih radnih mjesta, od čega je 160 radnika zaposlenih u oblasti proizvodnje, a ostatak u oblastima turizma i domaće radinosti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik